Копилинк: Ние работим за вашия бизнес

Копилинк ЕООД предлага комплексни решения за бизнеса. Наши приоритети са изграждането на взаимно доверие и поддържането на трайни партньорства.

Копилинк притежава сертификации по

ISO 9001:2000Katun

Няколко съвета как да направите бизнеса си по - "зелен"

( 4 Votes ) 

 

Ето и няколко полезни съвета как всеки би могъл да спомогне за опазване на природата и околната среда на работното място:

1. Изключвайте офис техниката, когато не я използвате- копирните машини, принтерите и другите устройства в офиса използват значителен обем електроенергия, дори когато са в покой. Винаги ги изключвайте през уикендите и когато нямате намерение да ги ползвате.

2. Печатайте двустранно - все пак при производството на хартия се изразходват както дървесен материал, така и електричество и куп други суровини. Когато при печат, копиране и принтиране вие пестите хартия, спасявате не само дърветата.

3. Използвайте многократно: Не случайно капацитетът от копия, които един консуматив стандартно прави, се посочва по стандарт при 5% запълненост на лист A4. Това означава, че средно се използва само 5% от площта на един лист хартия и най - често само едната му страна. Използвайте листата, които принтирате, да си водите записки и винаги пишете и на гърба - по този начин може действително да се намали разхищението.

4. Винаги използвайте Print Preview: Изключително много сбъркани документи отиват в кофата за боклук поради невнимание при печатане - ако използвате опцията за преглеждане на документа винаги, преди да го пуснете за печат към принтера си ще спестите доста тонер, хартия и електричество за една година.

5. Използвайте опциите Sleep и Standby: Най - често принтерите се използват сравнително кратно на фона на дългия работен ден. Ако ги държите постоянно в моментална готовност за работа харчите значително повече електричество.

6. Колкото и да е добре за копирната индустрия - не принтирайте всичко: Замислете се, че не винаги е необходимо да имате всичко на хартиен носител. Много пъти е доста по - лесно да прочетете каквото ви е необходимо от монитора - пък спестявате и консумативи.

7. Изберете точния модел: Изключително важен елемент при покупка на принтер, копирна машина или мултифункционално устройство е да прецените обемът от копия, които ще правите. По този начин можете да намалите разходите си за консумативи - тонер - и да оптимизирате разходите си за електричество. Не ви е необходимо устройство, което печата със скорост 30 страници в минута ако принтирате десетина страници на ден.

8 Стратегическо разположение: Разполагайте устройствата си разумно в офиса - не е необходимо всеки да има принтер на своето бюро. По - рентабилно е, когато няколко души използват едно устройство с повече възможности, оптимално натоварено.

9. Не подсилвайте жегата: Офис техниката генерира сериозно количество топлина по време на работния процес. Не е рентабилно да я позиционирате в помещения, които не са проветриви, и които така или иначе трудно охлаждате.

10. Energy Star: Купувайте техника, която отговаря на стандарта Energy Star или еквивалентен и по - нов такъв. Той гарантира, че уредът - копирна машина, принтер, мфу и тн. е снабден с функцията да преминава автоматично в режим на нисък разход на електроенергия. Най - новите модели на Brother например са усъвършенствали този икономия и резултатите са очевидни.

 

Копилинк ЕООД - 0700 17 202 - нас ни интересува какво купувате

 

Share this post

Новини

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Копилинк получава подкрепа за преодолява…

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-0608-С01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19, Цел на проекта: Осигуряване на оперативен капитал за КОПИЛИНК ЕООД, за справяне с последиците от...

13.05.2022 г.

Нов сайт на Copy.bg

Днес 22.02.2014 Copy.bg е с изцяло нов облик и функционалности благодарение на съвместните ни усилия с уеб агенцията Dreamstudio. От много време искахме да предоставим на нашите клиенти една съвременна и стабилна платформа с богат избор от IT продукти и...

23.02.2014 г.

„С безопасен труд по пътя на успеха”

  “Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европеиския социален фонд на Европеиския съюз“.   ПРОЕКТ BG051PO001-2.3.02-0284 „С безопасен труд по пътя на успеха” договор № ESF-2302-01-07012 Бенефициент:   „КОПИЛИНК”...

28.02.2013 г.

Няколко съвета как да направите бизнеса …

  Ето и няколко полезни съвета как всеки би могъл да спомогне за опазване на природата и околната среда на работното място: 1. Изключвайте офис техниката, когато не я използвате- копирните машини, принтерите и другите устройства в офиса използват значителен обем електроенергия,...

26.04.2012 г.

За нас

Копилинк ЕООД – офис техника, консумативи, служба по трудова медицина и орган за контрол – цялостни решения за успешен бизнес.

Присъединете се към нас във Facebook.

0700 17 202