Копилинк: Ние работим за вашия бизнес

Копилинк ЕООД предлага комплексни решения за бизнеса. Наши приоритети са изграждането на взаимно доверие и поддържането на трайни партньорства.

Копилинк притежава сертификации по

ISO 9001:2000Katun

Хартията и печатът НЕ са на изчезване!

( 4 Votes ) 

Живеейки в този бързоразвиващ се дигитален свят може би мнозина смятат,че скоро ще настъпи краят на копирните машини и принтерите. Ние в Копилинк доста умувахме по въпроса и считаме, че това не е точно така.

Например, по същата причина, поради която книгите няма да изчезнат, копирните машини под наем надали ще се превърнат в застрашен вид. Защо? Докато не се измисли технология, позволяваща евтиното производство на дигитални екрани за еднократна употреба, хартията винаги ще бъде по - лесното и удобно решение. Освен това, също както книгите винаги ще присъстват по рафтовете на библиотеките на ценители и колекционери, така и качественото хартиено копие ще продължи да лежи на масата за преговори на всички онези, които предпочитат да имат всичко "черно на бяло". Хартията и печата несъмнено са едни от най- важните изобретения, съпътстващи човешкото развитие - трудно е да си представим, че биха могли да станат тотално безполезни. Когато е необходимо доказателство за каквото и да било, хартиените носители винаги са предпочитани.

Да вземем за пример eдна класна стая. Учителят иска да раздаде задачи за домашно на учениците - нещо, което се случва всеки ден. Е, нека приемем, че в технологично отношение вече е настъпил моментът в който учителят е в състояние да подаде домашното на всеки ученик по електронен път. Учениците пък са в състояние да предадат домашното си по обратния ред или да го покажат директно на таблета си. Какво се случва обаче ако интернет достъпът на ученикa спре? Или токът? Или компютърът или таблетът му не работят? Не е ли по-просто и по-ефективно да се използват само парче хартия и молив? Освен това като се вземе предвид колко по-евтино е да се правят фотокопия на копирната машина в офиса или училищната канцелария, отколкото да се осигурят компютри или таблети за всеки ученик, достигаме до най-важния аспект на хартиения печат - неговите физически качества (хартията е лека, лесна за държане, пренасяне и се възпроизвеждане) и ценови предимства.

Въпреки всичко не можем да не отчетем факта, че новите технологии навлизат стремглаво в учебните и офис среди и това несъмнено ще доведе до сериозни рокади в потреблението на стандартните устройства, оборудване и методи. Интерактивните дъски постепенно ще заместят черната дъска и тебешира. Мултифункционалните устройства отдавна превзеха позициите на черно-белите копири от нисък клас. Преносимите твърди дискове и флашките съвсем замениха CD и DVD носителите. Копирните машини на практика се превърнаха в големи принтери, но не изчезнаха. Да, може би печатния бизнес ще се свие значително, но все още сме твърде далеч от това да забравим за него.

 

Share this post

Новини

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Нов сайт на Copy.bg

Днес 22.02.2014 Copy.bg е с изцяло нов облик и функционалности благодарение на съвместните ни усилия с уеб агенцията Dreamstudio. От много време искахме да предоставим на нашите клиенти една съвременна и стабилна платформа с богат избор от IT продукти и...

23.02.2014 г.

„С безопасен труд по пътя на успеха”

  “Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европеиския социален фонд на Европеиския съюз“.   ПРОЕКТ BG051PO001-2.3.02-0284 „С безопасен труд по пътя на успеха” договор № ESF-2302-01-07012 Бенефициент:   „КОПИЛИНК”...

28.02.2013 г.

Няколко съвета как да направите бизнеса …

  Ето и няколко полезни съвета как всеки би могъл да спомогне за опазване на природата и околната среда на работното място: 1. Изключвайте офис техниката, когато не я използвате- копирните машини, принтерите и другите устройства в офиса използват значителен обем електроенергия,...

26.04.2012 г.

Какви са ползите от работа с оторизирани…

IT средите са много динамични - при тях важи максимата, че промяната е константна величина. Това важи с пълна сила и за копирната индустрия. Някои производители напускат Българския пазар, други тепърва навлизат или сменят представителите или дилърите си. Трети...

25.04.2012 г.

За нас

Копилинк ЕООД – офис техника, консумативи, служба по трудова медицина и орган за контрол – цялостни решения за успешен бизнес.

Присъединете се към нас във Facebook.

0700 17 202